Avomies lähti aikaisin aamulla harrastuksensa pariin.

Siellä hän viipyy iltaan asti ja huominen tulee olemaan samanlainen päivä. Tällaiset viikonloput ovat rauhallisia minun omia viikonloppuja. Ilman pelkoa ja ahdistusta. Näistä nautin.

Meillä on ollut monia pitkiäkin aikoja suhteelisen rauhallista ja seesteistä kotielämää. Silloin teemme yhdessä kotitöitä, laitamme ruokaa, hoidamme eläimiä. Sellaisesta elämästä pidän ja silloin on helppo unohtaa mitalin toinen puoli.

Hänellä on taloudellisia ongelmia, joihin minäkin olen sekaantunut takaamalla lainoja ja lainaamalla rahaa. Tyhmyyttäni. Palkastani menee puolet kaikkien lainojen ja takauksien maksuun... Kun nämä ongelmat ajoittain  kiristyvät, niin silloin lisääntyy alkoholin ja pillereitten käyttökin.

Olen varannut jo pari kertaa ajan velkaneuvontaan itselleni. Mutta olen perunut ne. Jos tästä lähden, kuinka selviän taloudellisesti? Se on suuri huoli. Ja se on yksi syy, jonka vuoksi yritän jaksaa. Vielä vähän aikaa. Tämän talven, ensi syksyyn, seuraavaan kesään. Täna syksynä sain yhden suuren lainanmaksun loppuun.

Mutta sellaiset paivat kuin tänään, näistä nautin.